Kristallsjukan behandling

Kristallsjukan behandling snabbar upp tillfrisknandet. Som beskrivits tidigare är kristallsjukan en mycket obehaglig åkomma som ofta innebär mycket illamående. Som tur är går den oftast över av sig själv inom några veckor. Men för många känns detta fortfarande som en lång tid då sjukdomen ofta innebär att man inte kan leva som vanligt eller i värsta fall blir sängliggande. Utan behandligen har kristallsjukan en tendens att komma till bara och många drabbas av ytterligare omgångar av sjukdomen.

Den som vill bli kvitt kristallsjukan och minska risken för återfall för se till att få behandling. Sjukdomen behandlas ofta med väldigt goda resultat och för så många botar så många som 90% av fallen. Behandlingen kallas för Semonts manöver och går ut på att man utför en serie av rörelser med huvudet för att förflytta de lösa kristallerna från båggångarna till hinnsäckarna där de sedan löses upp. En sådan här behandling ska endast genomföras tillsammans med en person som har mycket kunskap om sjukdomen och dess behandling.

Om man mot förmodan inte skulle bli hjälpt av denna behandling kan man få ytterligare övningar man kan utföra hemma för att på egen hand försätta behandla mot kristallsjukan. Mer information om övningarna hittar ni här.